fb-pixel

Integrăm oamenii și procesele cu tehnologia

Metodologia noastră abordează holistic procesul de Transformare Digitală, reduce riscurile și face adopția schimbărilor mai ușoară.

Cum lucrăm

Care e abordarea noastră și de ce să lucrezi cu noi

Tot ce trebuie să reții: 
Suntem veriga lipsă între compania ta și furnizorii de tehnologie IT. Prin experiența, pregătirea și networking-ul nostru, vom face ca procesul de digitalizare să coste mai puțin iar adopția să fie mai usoară.

În industria IT fiecare furnizor de soluții are componenta de consultanță. Diferența între ei și noi este că noi furnizăm consultanță de management pe Transformare Digitală, ei sunt specializați pe un produs anume. Este implementarea unui ERP sau a unui sistem de Management de Documente transformare digitală? Nu, este o componentă a procesului.

Consultanța oferită de noi nu este în concurență cu cea oferită de un furnizor de servicii de implementare, ci este complementară. Noi venim cu viziunea de ansamblu iar ei continuă cu expertiza nișată.
Așa cum un arhitect când proiectează o clădire ține cont de partea electrică, sanitară sau de structura de rezistență, fără a fi specializat în ele, la fel și noi ca arhitecți ai transformării digitale, alegem soluțiile IT care cresc eficiența și productivitatea și ne asigurăm că funcționează bine împreună.

Principii pentru succes

Oameni, procese, tehnologie. Unite de o strategie clară.

Tehnologia contează, dar ceea ce face diferența între un proiect reușit și unul eșuat este factorul uman. De aceea, noi începem de la oameni și procese.

Dincolo de trenduri și agitație, e nevoie de o strategie integrată, cu obiective de transformare clare și măsurabile.

Transformarea digitală este o schimbare profundă.

Transformarea digitală implică restructurarea profundă a unei organizații, având ca scop crearea de valoare prin implementarea continuă și eficientă a tehnologiei. O strategie clară, susținută de capabilități concrete, este esențială pentru ca organizațiile să rămână competitive.

Riscurile eșecului nu trebuie subestimate

Cele mai prestigioase firme de consultanță, „Big 3” (MBB), avertizează că majoritatea proiectelor de transformare digitală eșuează. Conform Bain & Company, doar 5% dintre aceste proiecte și-au atins sau depășit așteptările. BCG estimează că 30% dintre proiecte generează valoare, iar Mckinsey notează că doar 16% dintre respondenți au considerat transformarea digitală un succes în ceea ce privește îmbunătățirea performanței pe termen lung.

6 greșeli în proiectele de transformare digitală

Oricare din aceste 6 greșeli, pe care le-am întâlnit frecvent, pot compromite serios succesul unui proiect de digitalizare. Evitarea lor este importantă pentru a transforma digitalizarea într-un real avantaj competitiv.

Tot ce trebuie să reții:
Cu experiența noastră acumulată din zeci de proiecte în diverse industrii, te putem ajuta să eviți aceste greșeli și incă multe altele ce pot apărea pe parcurs.
Dacă vrei să afli ce putem face pentru compania ta, contactează-ne.

1. Nu există o viziune de ansamblu

Strategia companiei pentru următorii ani se transpune într-un set de obiective clare care ghideză organizația către atingerea potențialului maxim. Proiectele de digitalizare o sprijină, nu o înlocuiesc.

2. Nealinierea între actorii cheie

Top managementul, middle managementul și operaționalul au responsabilități distincte, iar alinierea între aceste niveluri este esențială pentru succesul implementării. Metodologia de analiză „top-down” pentru strategie și „bottom-up” pentru execuție facilitează această aliniere strategică.

3. Nu se pleacă de la clienți și nevoile lor

Abordarea 'Customer Centric' trebuie să fie fundamentul pentru definirea fluxurilor de informații. Dacă specificațiile sunt orientate mai degrabă spre nevoile altor departamente, (cum ar fi cel financiar în cazul ERP-urilor), șansele de succes scad semnificativ.

4. Nu se face redesignul proceselor

Implementarea unor noi soluții digitale nu ar trebui să se limiteze la îmbunătățirea modului actual de lucru. Cele mai mari creșteri de eficiență se obțin prin reproiectarea fundamentală a proceselor operaționale.

5. Nealinierea între strategia de business și prioritățile tehnologice

Nu trebuie plecat de la ce poate o soluție IT și să se adapteze procesele după ea. Strategia de business dictează nevoile și pe baza nevoilor se selectează soluțiile IT. Ordinea de implementare este, de asemenea, ghidată de strategie

6. Se subestimează volumul necesar de muncă

În majoritatea cazurilor, volumul de muncă, implicarea și disponibilitatea sunt subestimate de către executivi atunci când demarează proiecte de digitalizare. Lipsa unor decizii rapide la momentul oportun duce la întârzieri și costuri neprevăzute.